آش ترخینه دوغ مواد لازم: نخود ولوبیا سفید 1 پیمانه یا نصف لیوان 2اسفناج ربع کیلو 3مقداری عدس ( 2 قاشق غذا خوری) 4 چهار یا پنج عدد ترخینه 5پیاز یک عدد 6نمک،زرد چوبه ،نعناع برای روی آش مقداری طرز تهیه : ابتدا پیاز را به صورت پیاز داغ درست کنید مقداری از آن را در قابلمه بریزید و کمی هم زرد چوبه اضافه کنید بعد نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده اید را به آن اضافه کنید البته اگر دوست داشتید اول اسفناج خورد شده را به پیاز داغ اضافه کنید وآن را در روغن تفت دهید بعد حبوبات را بیفزاید باید بگذارید تاچند ساعتی بپزد . ترخینه را از صبح خیس کنید ،حدودا 2 تا 3 ساعت که از پخت نخود ولوبیا با اسفناج که گذشت ترخینه را همراه عدس به آش اضافه کنید. بگذارید حسابی جا بیفتد یادتان نرود که حتما مواظب آش باشید تا ته نگیرد وآن را هم بزنید.نمک وبقیه پیاز داغ را داخل آش بریزد. وقتی آش پخت و جا افتاد در ظرف بکشید وروی آن را با پیاز داغ ونعناع داغ که در آن گل زرد هم ریخته اید تزِیین کنید.نوش جان